WaardEN waarom horizontaal?

HORIZONTAAL

Werking in de breedte, holistisch, verbindend uitstrekkend, aanstekend, uitwaaierend. Visie op de horizon en erachter, toekomst. Inspiratie en verbeeldingskracht.

horizonTAAL

Verbindend communiceren in de schoonheid van taal, in al haar rijkdom en diepte.

HORIZONtaal

Met het oog vooruit, doelgericht, veranderingsgericht. Daar waar de zon opkomt, en erachter.

In een wereld met grote maatschappelijke uitdagingen en constante verandering, waar zit onze kracht, ons creatieve potentieel om innovatieve antwoorden te bieden op persoonlijke en sociale uitdagingen?

Betekenisvolle verandering, zowel op individueel als maatschappelijk vlak, is maar effectief als het een bezielde basis heeft, als het vertrekt vanuit een grotere verbondenheid. We maken zichtbaar wat onzichtbaar is. Een veld van schoonheid en inspiratie kan zich tonen, van waaruit we bewust en creatief ontwikkelen. Dat is beweging. In de intervallen tussen stilte en beweging kunnen we iets betekenisvol wijzigen.

Geen persoonlijke ontwikkeling zonder de betrekking van maatschappij, geen maatschappelijke volwaardige groei zonder spirituele verankering, geen spiritualiteit zonder de herontdekking van het eigen creërend vermogen.

De verwevenheid van lichamelijke en psychische gezondheid, emoties, mentale kaders, de wil, de bezieling in ons leven, … Al deze krachten zijn tegelijk aanwezig en kunnen we koppelen aan gelijklopende krachten in de samenleving: tendensen van polarisatie, groeiende ongelijkheid en armoede, opmars van extreem-rechts, uit z’n voegen barstend kapitalisme, hypersnelle technologische vernieuwing, eindeloze keuzemogelijkheden, … Waarom verwachten we die afzonderlijk te kunnen aanpakken?

Mijn bijdrage is een inclusieve. Geen eilandjeswerk, maar wel persoonlijk op maat, met een duidelijke sociale link, en een bezielde ingang. Voeten geworteld in de aarde, hart en handen uitgestoken naar de omringende wereld, en hoofd verbonden met het geestelijke, de inspiratie.

Liesbeth.vanloo@gmail.com, +32495372966

Pater de Dekenstraat 45, 1040 Etterbeek

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now