Training & workshop

 
Qi Gong basisreeksen

Qi Gong betekent de cultivering van qi: energie. Het is een bewegingskunst die zijn oorsprong heeft in de traditionele Chinese geneeskunde en gevechtsport. De combinatie van beweging, ademhaling en visualisatie heeft als doel je qi (of energie) te zuiveren, harmonieus te laten stromen en te cultiveren. Dit vergroot je fysieke en mentale capaciteiten en je gezondheid. Qi Gong geneest een ziekte vooraleer die de kans krijgt zich te openbaren.

Elke reeks van 4 lessen gaat dieper in op een thema binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Reeks 1: yin-yang balans

Yin en Yang zijn de basis van alles: het zijn twee polen die mekaar voorafgaan en in mekaar overgaan. Yang behoort tot licht, zon, activiteit en yin tot duisternis, maan en rust.

Onze huidige samenleving stimuleert vooral yang: een heel actief leven, werkdruk, snelheid van technologie, een grote diversiteit aan mogelijkheden... 
Het evenwicht tussen yin en yang komt zo onder druk te staan. Dit zien we in toenemende stress, burn-out, depressie, angst. We oefenen zowel yin als yang oefeningen om het evenwicht te herstellen. 

Data: woe 4/12, 11/12, 15/01, 22/01 van 18u15 - 19u15
Locatie: Parochie Bollebeek, Assesteenweg, Asse
Prijs: 40 euro voor de reeks
Inschrijven via mail naar nathalie@puras-vidas.com
Reeks 2: vijf elementen

De vijf elementen zijn gekoppeld aan het lichaam, de organen, seizoenen, emoties, planeten, windrichtingen, levensfases. Ze vervullen het natuurlijke verloop van ontstaan, ontwikkeling, bloei en neergang, terugkeer naar de oorsprong en herrijzen. Het zijn belangrijke aanknopingspunten voor het verklaren van ziektes, onbalans en voor het genezen ervan. De wintertijd komt overeen met het element water, de nieren en het begin en einde van alles. We bekijken de 5 bewegers vanuit verschillende invalshoeken en werken zo aan interne balans. 

Data: woe 5/02, 12/02, 19/02, 26/02 van 18u30 - 19u30
Locatie: Parochie Bollebeek, Assesteenweg, Asse
Prijs: 40 euro voor de reeks
Inschrijven via mail naar nathalie@puras-vidas.com
Samenwerking

Dit is een samenwerking tussen Puras Vidas en Horizontaal. We leerden elkaar kennen tijdens het Basisjaar Traditionele Chinese Geneeskunde. Via verschillende wegen kwamen we op het pad van Qi Gong. Hier brengen we onze kennis samen. 

Meer over Nathalie vind je hier.

Shape future through arts

Creatieve methodieken voor sociale verandering

Waar zit onze kracht? Welke toekomst durven we dromen, welk potentieel durven we opzoeken?

Door middel van lichaamswerk, bewegingstheater en diverse spelvormen onderzoeken we verschillende dynamieken. Dynamieken die zich in de maatschappij afspelen, maar ook in onszelf. Want wat in de samenleving gebeurt, heeft effect op ons eigen welbevinden en functioneren. En omgekeerd mogen we geloven dat ons welbevinden en functioneren de maatschappij beïnvloedt.

 

Spelenderwijs en experimenterend onderzoeken we dynamieken van macht en onmacht, van vrijheid, relaties met anderen, de relatie met onszelf, het creatieve potentieel in onszelf, etc.

Spel is de onmisbare toegangspoort voor verbinding: daar vinden we innovatieve oplossingen, en daar ontmoeten we mekaar écht.

Het lichaam biedt een ander soort kennis en wijsheid die we kunnen inzetten voor maatschappelijke maar evengoed persoonlijke uitdagingen.

Je hebt hiervoor geen ervaring nodig in dans, theater of qi gong. Enkel een portie goesting om te experimenteren met toekomstmogelijkheden en verbinden met je eigen potentieel.

Toekomstige data van workshops volgen...


 

Reactie van een deelnemer:

"Alles is er al" (quote van een van de andere deelnemers). Liesbeth's ontwapenende en uitdagende workshop was voor mij een vorm van thuiskomen. Met ruimte voor experiment en aandacht voor je lichaam, leer je vertrouwen op jezelf.

Down the rabbit hole
Hedendaagse dans

Bewegingsonderzoek naar magische natuur, sprookjes, verbeelding en dierlijke kwaliteiten. Het creatieve bewustzijn en magische verbeelding wordt gestimuleerd terwijl we speelsheid ontwikkelen, de zintuigen prikkelen en met nieuwe ogen kijken.

Voor dansers en niet-dansers die graag willen proeven van dans en improvisatie.

Data volgen...

Liesbeth.vanloo@gmail.com, +32495372966

Pater de Dekenstraat 45, 1040 Etterbeek

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now